Gönderen admin , 21 Ekim 2010 14:11

Bediüzzaman Hz. İsa (a.s.)'nın nuzülü ve Hz. Mehdi (a.s.) arkasında namaz kılması ile ilgili açıklamaları -Türkçeleştirilmiş-

1. ... Evet, hadis-i şerifin ifadesiyle HAZRET-İ İSA'NIN GÖKYÜZÜNDEN İNİŞİ KESİN OLMAKLA BERABER; işari mana ile başka hakikatleri ifade ettiği gibi, bu hakikata da mucizevi bir şekilde işaret ediyor. (Kastamonu Lahikası, Mektup 51, s. 50)
PEYGAMBERİMİZ (SAV) SAHİH HADİSLERLE, HZ. İSA (A.S.)'IN AHİR ZAMAN'DA GÖKYÜZÜNDEN İNİŞİNİN KESİN OLDUĞUNU BİLDİRMİŞTİR

VALLAHİ MERYEM OĞLU İSA ADİL BİR HAKİM OLARAK MUHAKKAK İNECEKTİR... Ve bütün düşmanlıklar, boğuşmalar, hasetleşmeler, muhakkak zail olup gidecektir... (İmam Şarani, Ölüm Kıyamet Ahiret, s. 498)

Resulullah (sav) Efendimiz Saadetle şöyle buyurmuşlardır: “Daima ümmetimden bir cemaat kıyamet’e kadar hakkı yükseltmek için fikri mücadele yapacak, MERYEM OĞLU İSA (AS) YERYÜZÜNE İNECEK. Emirleri (Hz. Mehdi (a.s.)), ona (Hz. İsa (a.s.)'a) “Bize namaz kıldır” dedikleri zaman, “Hayır” diyecek... ve ‘İmam-ı Mehdi'yi” imamete geçirir. (Sahih-i Müslim, c. 1, s. 209)

“MERYEMOĞLU (İSA) BEHEMEHAL İNECEKTİR.”... “Düşmanlık, küsüşme ve kıskançlık ortadan kalkacaktır.” (Ebu Hureyre r.a. / Büyük Hadis Külliyatı, Rudani 5. cilt, s. 379)

İSA BİN MERYEM (A.S.) BENİM ÜMMETİM İÇİNDE ADALETLİ BİR HAKİM VE ADİL BİR İMAM OLACAK... (Zimmilerden) Cizyeyi kaldıracak, kap su ile dolduğu gibi yeryüzü barışla dolacaktır. Din birliği de olacak, artık Allah'tan başkasına tapılmayacaktır. (Sünen-i İbni Mace, 10/334)

İSA (AS) ÜMMETİM İÇİNDE, ADİL BİR HAKEM, TAM ADALETLİ BİR İMAM -HÜKÜMDAR- OLARAK BULUNUR... Bütün düşmanlıklar, buğuzlaşmalar zail olur kalkar... Yeryüzü gümüş tabak gibi olur ve Hazreti Adem zamanındaki gibi (bol) bitkilerini bitirir... (İmam Şarani, Ölüm-Kıyamet-Ahiret, s. 496)

Amr ibn al-as rivayet etmiştir: “Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: ‘BEN BU ÜMMETİN İLKİYİM. HZ. MEHDİ (A.S.) BU ÜMMETİN ORTASINDA. HZ. İSA (A.S.) İSE SONUNDADIR...” (Bihar ül Envar, 51. cilt, Kitab ul Gaybet, Allame Muhammed Bakır El-Meclisi, s. 132)

HZ. İSA PEYGAMBER (A.S.) İmam-ı Zaman (Hz. Mehdi (a.s.)’a) yardımcı olmak, ona bağlılığını dile getirmek e onun ardında namaz kılmak için GÖKTEN İNECEKTİR. (Şeyh Sadook, Al-Amaali, Oturum 39, s.181; E'qd al-Dorar, s. 157 ve 230)

Ali b. İbrahim, Şehr b. Havşeb’den şöyle rivayet eder: ... “HZ. İSA ALEYHİ’S-SELÂM KIYAMETTEN ÖNCE DÜNYAYA İNECEKTİR. Böylece Yahudi ve Nasranilerden, ölmeden önce (yani Hz. İsa (a.s.) oölmeden önce veya Yahudi ve Hıristiyanlardan herhangi biri ölmeden önce) ona inanmayan kimse kalmayacaktır. Hz. İsa (a.s.), Hz. Mehdi (a.s.)'ın arkasında namaz kılacaktır. Haccac: “Neler söylüyorsun sen?! Bunu nereden biliyorsun ki?!” diye sorunca; “Bu hadistir.” dedim, “Ben bu hadisi Muhammed b. Ali b. Hüseyin b. Ali b. Ebu Talib’den duydum!” Bunun üzerine: “Vallahi tam kaynağından duymuşsun!” dedi. (Kummi Tefsiri, c. 1, s. 158)

2.
... Evet her vakit gökyüzünden melekleri yere gönderen ve bazı vakitte insan suretine sokan (Hazret-i Cibril'in "Dıhye" suretine girmesi gibi) ve cin ve melek gibi ruhani varlıkları ruhlar aleminden gönderip insan suretine sokan, hattâ ölmüş evliyaların çoklarının ruhlarını cesed-i misaliyle dünyaya gönderen bir Hakîm-i Zülcelal, HAZRET-İ İSA ALEYHİSSELAM’I, İSA DİNİNE AİT EN MÜHİM BİR GÜZEL NETİCESİ İÇİN, DEĞİL GÖKLER ALEMİNDE CESEDİYLE BULUNAN VE HAYATTA OLAN HAZRET-İ İSA, BELKİ AHİRET ALEMİNİN EN UZAK KÖŞESİNE GİTSEYDİ VE HAKİKATEN ÖLSEYDİ, YİNE ŞÖYLE BÜYÜK BİR SONUÇ İÇİN ONA YENİDEN CESED GİYDİRİP DÜNYAYA GÖNDERMEK, O HAKÎM'İN HİKMETİNDEN UZAK DEĞİL... Belki O’nun hikmeti öyle gerektiği için VA'DETMİŞ VE VA'DETTİĞİ İÇİN ELBETTE GÖNDERECEK...(Mektubat, On Beşinci Mektup, s. 56-57)

3
... Ve Kuran'a tabi olarak, o İsevilik şahsı manevisi tabi; ve İslamiyet tabi olunan makamında kalacak. Hak din olan İslam, bu katılım neticesinde büyük bir kuvvet bulacaktır. Dinsizlik akımına karşı ayrı ayrı iken mağlub olan İsevîlik ve İslâmiyet, birleşmeleri neticesinde, dinsizlik akımına galip gelip dağıtacak istidadında iken GÖKLER ALEMİNDE İNSANİ BEDENİYLE BULUNAN ŞAHS-I İSA ALEYHİSSELAM O DİN-İ HAK CEREYANININ BAŞINA GEÇECEĞİNİ BİR MUHBİR-İ SADIK, BİR KADİR-İ KÜLLİ ŞEY’İN VAADİNE DAYANARAK HABER VERMİŞTİR. MADEM HABER VERMİŞ, HAKTIR; MADEM KADİR-İ KÜLLİ ŞEY VA’DETMİŞ ELBETTE YAPACAKTIR... (Mektubat, On Beşinci Mektup, s. 53-54)

İMAM RABBANİ DE HZ. İSA (A.S.)’IN İKİNCİ KEZ GELİŞİNİN KESİN OLDUĞUNU BİLDİRMİŞTİR

Kuran hükümlerinin kuvvetlendirilmesi, milleti yenilemesi bu İKİNCİ BİNDEDİR. Bu davanın doğruluğuna adil şahid: HZ. İSA (A.S.)’IN HZ. MEHDİ (A.S.)'IN BU BİN İÇİNDE VAROLUŞLARIDIR. (Mektubat-ı Rabbani, c.1, s. 611)

Resulullah (sav)'in ümmeti arasından çıkanlar pek kamildirler. Yani Resulullah (S.A.V.)'in irtihali (vefatı) üzerinden bin sene geçtikten sonra isterse az olsunlar. ARADAN BİN SENE GEÇTİKTEN SONRA, HZ. MEHDİ (A.S.)'NİN GELİŞİ DE BUNUN İÇİNDİR. Onun mübarek kudümünü (gelişini), Hatem'ür-rüsül Resulullah (sav) müjdelemiştir. HZ. İSA (AS) DAHİ ARADAN BİN SENE GEÇTİKTEN SONRA NÜZUL EDECEKTİR (İNECEKTİR). (Mektubat-ı Rabbani, c.1, s. 440)

4
... Hattâ, "HAZRET-İ İSA ALEYHİSSELAM GELİR, HZ. MEHDİ’YE NAMAZDA uyar, TABİ OLUR." diye rivayeti BU İTTİFAKA VE Kuran hakikatlerine uyulmasına ve tabi olunmasına İŞARET EDER. (Şualar, Beşinci Şua, On Üçüncü Mesele, s. 587)
HZ. İSA (A.S.), HZ. MEHDİ (A.S.)’A TABİ OLACAK VE HZ. MEHDİ (A.S.), NAMAZDA HZ. İSA (A.S.)’A İMAMLIK YAPACAKTIR

... Nihayet Meryem oğlu İsa Müslümanların (manevi) emiri (Hz. Mehdi) ona: Gel bize namaz kıldır, der. Bunun üzerine İSA: HAYIR, ALLAH’IN BU ÜMMETE BİR İKRAMI OLARAK SİZİN BİR KISMINIZ DİĞER BİR KISIM ÜZERİNE EMİRLERSİNİZ, DER. (Hz. Mehdi’yi imamlığa geçirir) (Sahih-i Müslim, c. 1, s. 209)

Naim Ebu Said’den tahric etti, dedi Resulullah (sav) buyurur: İSA B. MERYEM’İN ARKASINDA NAMAZ KILACAĞI KİŞİ BİZDENDİR (MEHDİ’DİR). (Celaleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisi’nin Alametleri, (Kitabül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Muntazar), s. 78, Tercüme: Müşerref Gözcü - Kahraman Neşriyat)

İbni Ebi Şeybe, Musannef’inde, İbni Şirin’den tahric etti. Dedi ki: MEHDİ BU ÜMMETTENDİR VE HZ. İSA’YA İMAM OLACAKTIR. (Celaleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisi’nin Alametleri, (Kitabül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Muntazar), s. 79, Tercüme: Müşerref Gözcü - Kahraman Neşriyat)

Naim b. Hammad, Abdullah b. Amr’dan tahric etti. Dedi ki: MEHDİ, İSA İBNİ MERYEM’İN ÜZERİNE İNECEĞİ VE ARKASINDA NAMAZ KILACAĞI KİMSEDİR. (Celaleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisi’nin Alametleri, (Kitabül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Muntazar), s. 79, Tercüme: Müşerref Gözcü - Kahraman Neşriyat)

Buhari ve Müslim, Ebu Hureyre’den tahric etti. Buyurdu: MERYEM OĞLU İSA (AS) ARANIZA İNDİĞİNDE VE İMAMINIZ SİZDEN (MEHDİ) OLDUĞUNDA, BAKALIM NE YAPARSINIZ? (Celaleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisi’nin Alametleri, (Kitabül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Muntazar), s. 79, Tercüme: Müşerref Gözcü - Kahraman Neşriyat)

Ebu Naim, Cabir’den tahric etti, Dedi Resulullah (sav) buyurdu: İsa b. Meryem gökten iner, Müslümanların Emiri (manevi lideri) olan Mehdi, kendisine “Gel bize namaz kıldır” der. O (HZ. İSA AS) İSE, ŞU ÜMMETE ALLAH’IN BİR İKRAMI OLARAK, “HAYIR, SİZİN BAZINIZ BAZILARINIZIN EMİRİDİR”DER. (HZ. MEHDİ'Yİ İMAMLIĞA GEÇİRİR) (Celaleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisi’nin Alametleri, (Kitabül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Muntazar), s. 79, Tercüme: Müşerref Gözcü - Kahraman Neşriyat)

İbni Mace, Ravyanı, İbni Huzeyme, Ebu Avane, Hakim ve Ebu Naim, Ebu İmame’den tahric ettiler. Dedi Resulullah (sav) bize hitab etti. Deccal’i anarak şöyle buyurdu: ...Orada imamları kendilerine sabah namazını kıldırmak için öne geçtiği sıra, bir de bakarlar ki, İsa İbni Meryem (as) sabah vaktinde inmiştir. Bu imam (Mehdi) Hz. İsa’yı öne geçirmek için arka arka çekilir. HZ. İSA (A.S.) ONUN OMUZLARINA ELİNİ KOYAR VE O’NA DER Kİ: “GEÇ ÖNE NAMAZI KILDIR. ZİRA KAMET SENİN İÇİN GETİRİLMİŞTİR” BUNUN ÜZERİNE İMAMLARI (MEHDİ) ONLARA NAMAZI KILDIRIR. (Celaleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisi’nin Alametleri, (Kitabül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Muntazar), s. 79, Tercüme: Müşerref Gözcü - Kahraman Neşriyat)

Ebu Amr ve Dani Sünen’inde Huzeyfe (r.a.)’dan tahric ettiler. Dedi Resulullah (sav) buyurdu: Mehdi bakar ki Hz. İsa İbni Meryem inmiştir, sanki saçlarından sular damlıyor haldedir. Ve Mehdi O’na derki, “Geç öne insanlara namazı kıldır.” HZ. İSA İSE DER Kİ: “NAMAZ ANCAK SENİN İÇİN İKAME OLUNDU.” BUNUN ÜZERİNE, O BENİM EVLADIMDAN BİR ŞAHSIN (MEHDİ’NİN) ARKASINDA NAMAZI KILAR. (Celaleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisi’nin Alametleri, (Kitabül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Muntazar), s. 80, Tercüme: Müşerref Gözcü - Kahraman Neşriyat)

Ebu Amr ve Dani Sünen’de Cabir b. Abdullah’dan tahric ettiler, Dedi ki, Resulullah (s.a.v.) buyurdu: Taki, İsa İbni Meryem, fecrin doğması sırasında, Beytül Makdis’te Mehdi üzerine nüzul edene kadar Benim ümmetimden bir taife Hak üzere mücadele edecektir. O zaman Mehdi der: “Ey Allah’ın Peygamberi geç öne bize namazı kıldır” O (HZ. İSA) İSE, “BU ÜMMETİN BİRİ (MEHDİ) DİĞERLERİNE EMİRDİR”DER. (Celaleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisi’nin Alametleri, (Kitabül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Muntazar), s. 80, Tercüme: Müşerref Gözcü - Kahraman Neşriyat)

Ahmed, Muslim, İbni Cüreyr ve İbni Hıbban, Cabir b. Abdullah’dan tahric ettiler, Buyurdu: Kıyamete (Deccal ile savaşa) kadar Benim ümmetimden bir grub, Hak üzere galib olarak mücadele edecektir. Ve İsa b. Meryem gökten nüzul ettiğinde, onların Emiri (manevi lideri Hz. Mehdi), kendisine, “Gel bize namazı kıldır”der. Ancak O, şu ümmete Allah’ın bir ikramı olarak “SİZİN BİRİNİZ, DİĞERLERİNİZE EMİRDİR” CEVABINI VERİR. (YANİ İMAMINIZ MEHDİ ARANIZDADIR. O KILDIRMALIDIR DEMEK İSTER.) (Celaleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisi’nin Alametleri, (Kitabül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Muntazar), s. 80, Tercüme: Müşerref Gözcü - Kahraman Neşriyat)

"Bilindiği gibi Hz. İsa (as) nazil olacak ve Deccal'i fikren yok edecek. Şurası da bir gerçektir ki, HZ. İSA, HZ. MEHDİ'DEN HAKİMİYETİ (Müslümanların manevi liderliğini) ALMAYACAK; ÇÜNKÜ
LİDERLER (Müslümanların manevi önderleri) KUREYŞ'DENDİR. Madem insanlar arasında bu ikisi mevcut olacak, öyleyse HZ. İSA (AS) ONUN EMİRİ DEĞİL DE VEZİRİ OLACAKTIR. BU SEBEPLEDİR Kİ HZ. MEHDİ'NİN ARKASINDA NAMAZ KILACAK VE ONA TABİ OLACAKTIR." (Muhammed B. Resul Al-Hüseyni El Berzenci, ’Kıyamet Alametleri’ Pamuk Yayınları, s. 185)

İmamları salih bir insan olan Mehdi olduğu halde, Beytü'l Makdis'e sığınırlar. Orada imamları kendilerine sabah namazını kıldırmak için öne geçtiği bir sırada, bir de bakarlar ki, Meryem oğlu İsa sabah vaktinde inmiştir. Mehdi, Hz. İsa'yı öne geçirmek için arkaya çekilir. HZ. İSA ONUN OMUZLARINA ELİNİ KOYAR VE ONA DER Kİ, "GEÇ ÖNE NAMAZI KILDIR. ZİRA KAMET (farz namazı kılmak için okunan ezan; namaza başlama işareti) SENİN İÇİN GETİRİLMİŞTİR."... (Ebu Rafi'den rivayet edilmiştir; İmam Şarani, Ölüm, Kıyamet, Ahiret ve Ahir Zaman Alametleri, Bedir Yayınevi, s. 495-496)

Etiketler

adalet (2) adaletsizlik (1) adap (1) ağlamak (1) Ahir zaman (10) Ahir zaman hakimleri (1) ahir zamanda yargı (1) ahiret (2) ahirzaman (6) aile (1) akıl (1) akılcılık (1) alaca karga (1) Alim (1) Allah rasulü (1) Allahperestlik (1) aşiret (1) aydınlık (2) ayetlerdeki mucizeler (1) Bakara Suresi (1) barış (1) Barla Lahikası (1) bayrak (1) beden (1) Bediüzzaman (7) bela (1) bereket (1) bertaraf etmek (1) Berzenci (1) beş duyu (1) bıçak (1) birlik olmak (1) boğuşmalar (1) bozgunculuk (1) bulut (1) bulut parçaları (1) caferi sadık (1) cahiliye dönemi (1) Cennet ehli (2) cihad (1) çatışma (1) çekişmemek (1) Çorumlu Hacı Mustafa (1) Danyal (a.s) (1) Deccal (1) deccaliyet (1) delalet (1) delil göstermek (1) deniz (1) destek olmak (1) devlet idarecileri (1) dikkat açıklığı (1) Din birliği (1) doğru bilgi (1) dünya (2) düşmanlıklar (1) Ebu Abdullah (1) Ebu Bekr (2) Ebu Vail (1) Ehli Sünnet Alimleri (3) Ehli Sünnet Mezhepleri (1) Eski Ahit (1) estetik (1) feragat (1) fesad (1) feth etmek (1) fikri mücadele (1) fitne (3) fiziksel özellikleri (1) gafil (1) görme duyusu (1) güneş (1) güzellik (2) güzide (1) Hadim-ül Fukara Abdullah Gürbüz (1) hadis (20) Hadis-i şerif (3) hafıza (1) hakimiyet (1) halk kitlesi (1) Hazreti Mehdi (1) hikmet (1) hikmetli konuşma (1) hurafeler (1) Hüsnü Mübarek (1) Hz Adem (1) Hz Ali (1) Hz Cafer Sadık (1) Hz Davud (2) Hz isa (3) Hz mehdi (52) Hz mehdi dönemi (11) hz mehdi ve talebeleri (2) Hz Mehdi'nin alametleri (2) Hz Mehdi'nin özellikleri (5) Hz Musa (1) Hz Süleyman (1) Hz. Mehdi'nin çıkış alametleri (1) İbni Münavi (1) ihsan (1) ihtiyaç (1) ilim sahibi (2) ilim sahipleri (1) imam (1) İmam Cafer (1) İmam Cafer-i Sadık (4) İmam Muhammed Bakır (1) imam Rabbani (1) iman (1) İncil (1) insaniyet (1) İslam Alemi (1) İslam Alimleri (1) İslam birliği (1) İstanbul (1) işaretler (1) İttihad-i İslam (1) kalp (1) Kalu Bela (1) kan (2) kararlı olmak (1) kargaşa (1) Kastamonu Lahikası (1) kent (1) kerime (1) kervan eh-line (1) keskin dikkat (1) kılıç (2) kılıçlı saldırı (1) kıyamet alameti (2) Konstantiye (1) Kuran ahlakı (1) Kuran Ayetleri (1) Kuran mucizeleri (1) Kuran'da sayılar (1) Kureyş (1) kuşku (1) Kutb-u Azam (1) kutsal kitaplar (1) kutsal kitaplarda Hz Mehdi (1) kuyruklu yıldız (1) maddenin gerçeği (1) mağlup olmak (1) Mahmut Sami Ramazanoğlu (1) marifet (1) Mehdi (2) Mehdi ile ilgili hadisler (19) Mehdi kim (1) Mehdi'nin çıkışı (1) Mehdi'nin geliş tarihi (1) Mehdi'yi beklemek (1) Mehdilik (1) Mehdilik iddiaları (1) melekler (1) mercimek (1) Mısır (2) mucize (1) Müceddid (1) müjdelemek (1) Müminler (1) Mürşit (1) Müslim (1) müslüman (2) namaz (1) Nefsperestlik (1) Nimetullah Hoca (1) olgunlaşmak (1) Ömer (ra) (1) önderlik (1) Peygamber Efendimiz (4) rakam mucizesi (1) Resulullah (s.a.v) (1) Risale-i Nur (1) rivayet (1) sabır (1) Sadakat (1) saf bağlamak (1) Said Nursi (1) saldırı (1) sanat gücü (1) satır (1) sayı mucizesi (1) sevgi (1) sevgisizlik (1) silah (1) söz almak (1) Süfyan (1) şaşkınlık (1) şefkat (1) şehir (1) Şeyh Ali Haydar (1) Şeyh Nazım Adil El Hakkani (1) Taha Suresi (1) takvim (1) talebeler (1) tayin etmek (1) tefekkür etmek (1) tefsir etmek (1) televizyon (1) terk edilmek (1) teveccüh (1) tevhid (1) tevil etmek (1) ticaret (1) Türk birliği (1) Türk Devletleri (1) Türk İslam Birliği (2) umut kesmek (1) ümitsizlik (1) Üstad (1) üstünlük (1) vazife (1) vehbi ilim sahibi (1) yağma (1) Yeni Ahit (1) yumurta (1) zerr alemi (1) zina (1) zuhur (8)